Logotype for print

Svensk Försäkring söker erfaren nationalekonom

2022-07-07

På analysavdelningen inom Svensk Försäkring arbetar experter med djup kunskap om den reglering som berör försäkrings- och tjänstepensionsföretagen samt hur den svenska försäkringsmarknaden fungerar. Medarbetarna deltar i debatten och leder olika grupper för att få fram branschens ståndpunkter i olika frågor.

En viktig förutsättning för att lyckas med påverkansarbete är väl underbyggda argument. Analysavdelningen producerar därför även statistik och analyser, bland annat för att beskriva hur betydelsefull försäkring är för enskilda människors trygghet, men också för svensk ekonomi, klimatutmaningarna och de finansiella systemen. Målgruppen för analyserna är Svensk Försäkrings egna medlemsföretag, beslutsfattare, media samt en bredare intresserad allmänhet.

Om tjänsten som nationalekonom

Som nationalekonom är du med och påverkar utformningen av kommande regelverk som berör försäkrings- och tjänstepensionsmarknaden. I rollen ingår även att analysera förutsättningar för, och konsekvenser av, förslag till olika former av regleringar, bland annat inom hållbarhetsområdet.

Du har kontakt med många olika delar av samhället - företrädare för försäkrings- och tjänstepensionsföretagen, lagstiftare och myndigheter, både nationellt och internationellt. Du kommer även att ha löpande kontakt med kollegor från motsvarande branschorganisationer i Europa.

Vem söker vi?

Vi söker dig som har universitetsexamen med inriktning mot nationalekonomi. Du har minst tre års erfarenhet av analytiskt arbete inom statsförvaltning och/eller den finansiella sektorn. Det är meriterande om du tidigare har jobbat inom Regeringskansliet eller annan myndighet i Sverige och i EU, liksom kunskap och erfarenhet från försäkrings- och tjänstepensionsföretag. Det är även meriterande om du har en licentiat- eller doktorsexamen.

Som person bör du vara intresserad av samhällsfrågor samt vara drivande, initiativrik och analytisk. Du bör även ha vana att självständigt leda projekt och agera mötesordförande.

Du ska vidare kunna uttrycka dig väl i tal och skrift, på svenska såväl som på engelska. Vi kommer att fästa stor vikt vid personliga egenskaper vid tillsättningen av tjänsten.

Vi erbjuder

I rollen som nationalekonom erbjuds du ett mycket varierande arbete med såväl utåtriktade inslag som fördjupande självständiga uppgifter med stora möjligheter till egna initiativ. Du har även möjlighet att delta i Svensk Försäkrings internationella samarbete. Du kommer att tillhöra en grupp med erfarna kollegor och vi sitter i ljusa fina lokaler i centrala Stockholm på Karlavägen 108. Det finns möjligheter att delvis arbeta hemifrån. Som nationalekonom på Svensk Försäkring är du med och påverkar samhällsutvecklingen.

I denna rekrytering samarbetar Svensk Försäkring med Novare Executive Search. Bifoga ditt CV och personliga brev i ansökningsformuläret nedan. Urval sker löpande. För mer information och frågor om tjänsten är du välkommen att kontakta Johanna Svensson på johanna.svensson@novare.se. Notera att vi på grund av GDPR inte tar emot ansökningar via mejl.

Välkommen med din ansökan

Om Svensk Försäkring

Svensk Försäkring är försäkrings- och tjänstepensionsföretagens branschorganisation. Vi arbetar för moderna och konkurrenskraftiga spelregler för försäkringsföretagen och för en ökad kunskap om privata försäkringars betydelse för enskilda och samhället. Vi genomför utredningar och väcker förslag i frågor av betydelse för den privata försäkringsverksamheten. Läs mer på www.svenskforsakring.se